~welcome to my blog~


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, June 7, 2011

Insidious

salam sume..


tajuk post saya hari ialah Insidious..tau tak ape maksud insidious tu? emm, lupe lak nk bukak kamus tadi..hehe..


tp sebenarnye hari ni saya teringin sangat nak share dengan kawan2 semua tentang filem yang bertajuk Insidious ni..*tajuk filem rupenye..hehe


sebelum saya berceloteh tentang filem ni, meh kite tengok dulu movie trailer dia..let's take a look..






*sumber daripada Encik Youtube ni =)



sebenarnye saya dengan adik-beradik saya yang lain nak pergi wayang tuk tengok citer Nur Kasih The Movie..malangnye tayangan citer tu dekat East Cost Mall just available at noon je..so, kitaorg yang ber-5 ni pon terpakse la memilih cerita yang lain untuk ditonton pada masa tersebut memandangkan kami telah tibe di sana pada waktu matahari dah terbenam *beli tiket & tonton on the spot je..


but..nak dijadikan cerita kami telah sepakat untuk menonton cerita Insidious ni..*akak saya yang beria sangat sebenarnye..huhu
the result is = amazing!! 5 stars!!
nampaknye kami telah ditakdirkan untuk menonton movie yang best & seram giler cmni..hehe


cerita ni mula2 mengisarkan tentang sebuah keluarga yang hepy mappy..sepasang suami isteri bersama 3 orang anak yang baru berpindah ke sebuah rumah baru..besar rumah dye..3 tingkat la kalau campur loteng..*loteng pon kire 1 tingkat jugak ke ek??

di rumah baru mereka tula bermulanya kisah yang menyeramkan ni..anak lelaki dye yang second tibe2 jadik mcm orang yang koma..ade jelmaan mcm2 makhluk halus la..ade dengar suara yang menakutkan daripada bilik anak bongsu dye la..tibe2 penggera rumah berbunyi la..pintu rumah terbuka tibe2 la..senang kate sume yang seram2 & mendebarkan la..betul ni..tak tipu..kalau sape2 yang ade sakit jantung tu baik jangan pasang niat nak tengok movie ni..huhu

mula2 tengok mesti semua teka yang rumah tu berhantu..rupa-rupanya..jeng3..ade sebab yang lain rupenye..memang tak sangka langsung la..yang pastinya ia berkait rapat dengan kebolehan anak lelaki dye yang leh travel luar jasad *kononye roh dye jela yang travel ke alam lain..


tuk proses melawan kuasa jahat ni, dyeorang ade la panggil someone yang boleh dipercayai..katenye kenalan mak lelaki tu..rupenye memang perempuan tuh dah berpengalaman mengubati perkara yang sama yang pernah terjadi pada lelaki (ayah) tu sebelum ni..so, berjaya ke tidak perempuan & 2 orang pembantunya yang kelakar tu melawan kuasa jahat tu?? nak tahu kene la tengok sendiri..*cehhhhhhh


kalau saya cerita semua nanti tak suspen la kan?? yang pastinya ending cerita ni memang berada di luar jangkaan la..bukan ending je sebenanrnye..boleh dikatakan keseluruhan jalan cerita ini sangat sukar diramal..memang mendebarkan sangat la..


kepada semua yang berminat nak tengok movie ni, boleh la berkunjung ke pawagam2 yang berhampiran dengan anda semua ye..tak rugi tau tengok..besttttt..


apa-apapun it's up to you la kan nak tengok ke tak..tak paksa tau..huhu..just sarankan aje..kalau da tengok, boleh la share2 pendapat korang semua pulak ye..jangan lupe beritahu pulak ye..sure saya akan bace punye =)
okla, rasanya sampai sini jela celoteh saya pada kali ini..jumpa lagi di lain hari ye *bajet macam jadik host rancangan lak ye..hehe


adios..salam..

4 comments:

  1. baca review ni pun dah boleh agak seremanannya. cite ni ala ala glass house ke? pasal rumah berhantu..

    p/s : airul, cuti ni aku x sempat nak keluar jalan2 oo. duk memboyak je di rumah~~~ huwaa ;(

    ReplyDelete
  2. jia: memang seram sangat jia..sampai termenangis jugak la time tengok movie nih
    *tah hape2 ase..hehe

    ReplyDelete
  3. wooww..nie pengulas buku ney! =)

    ReplyDelete
  4. menangis?? ingt cite sedih je org menangis dlm panggung :D nnti kita tgk online cm Karak tu yerr

    ReplyDelete